Document / PSD recunoște că a subfinanțat Educația ca să evite impactul bugetar - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Document / PSD recunoște că a subfinanțat Educația ca să evite impactul bugetar

1 noiembrie, 2019

Guvernul Dăncilă a alocat doar 3,85% din PIB pentru Educație, deși trebuia să aloce domeniului 6% din PIB.

Deputatul PNL Florin Roman (foto) a primit un răspuns oficial la o întrebare adresată Ministerului de Finanțe, în care i se explică și motivul acestei alocări către Educațe: impactul bugetar ar fi fost mult prea mare.

Deputatul Florin Roman spune că, potrivit altui document oficial, PSD recunoaște că România se împrumută la dobânzi mai mari din cauza deficitului bugetar.


„În timp ce în comisii cereau miniștrilor desemnați ceea ce ei nu au făcut, am primit răspunsul oficial la o interpelare înaintată Ministerului de Finanțe. Am întrebat dacă guvernul PSD avea în vedere alocarea a 6% din PIB pentru educație, iar răspunsul este clar și limpede… 3,85% pentru educatie în 2019”, afirmă Florin Roman.

Deputatul argumentează că motivul invocat de Guvernul PSD a fost impactul de 24,94 miliarde de lei asupra cheltuielilor bugetare.

„Mai mult, Ministerul de Finanțe recunoaște oficial că prin OUG 114 a prorogat aplicarea articolului din Legea educației, care prevede alocarea de 6% pentru educație din PIB și 6% din bugetele locale, din cauza impactului financiar pe care îl generează. Este un exemplu concludent despre cum știe PSD să mintă și să ceară altora ceea ce ei nu pot face”, mai spune deputatul PNL.


Florin Roman afirmă că „un alt adevăr recunoscut de PSD este ca la ora actuală, România se împrumuta mai scump decât Bulgaria, Polonia și Ungaria”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Știam acest lucru dar acum îl recunoaște și guvernul Dăncilă, în mod oficial, ca răspuns la o altă interpelare adresată Ministerului de Finanțe. Deși în mod permanent au negat acest lucru, acum recunosc cu seninătate, că unul din motivele pentru care ne împrumutăm mai scump este deficitul bugetar. În perioada următoare vom contesta ca toate datele “oficiale” furnizate de guvernul PSD, care au fost minciuni. Iar legea răspunderii ministeriale îi obligă pe miniștri PSD să comunice adevărul. PNL este obligat să-i trimită în fața justiției pe toți miniștrii PSD care și-au bătut joc de țara asta și care au confundat bugetul țării cu propriul buzunar!”, mai spune parlamentarul.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr