sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iulie, 2020

Dublarea alocațiilor pentru copii ar urma să aibă loc în cinci trepte de câte 20% până la 1 iulie 2022, potrivit proiectului de ordonanță de urgență prezentat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în ședința de guvern în ședința de miercuri seara.

Prima creștere ar urma să aibă loc pe 1 septembrie, cu 20%, iar următoarele majorări vor fi tot de câte 20%, la 1 ianuarie 2021, 1 iulie 2021, 1 ianuarie 2022 și 1 iulie 2022, a precizat ministrul muncii, Violeta Alexandru.

Legea prevede ca alocațiile să fie dublate de la 1 august 2020, prin creșterea cu 300 de lei pentru copii cu vîrste între 2 și 18 ani și cu 600 de lei pentru cei de până la 2 ani.


„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

La începutul lunii iulie, Curtea Constituțională a respins în urmă sesizarea Guvernului împotriva legii de dublare a alocațiilor pentru copii.

Curtea a analizat legea prin care a fost respinsă ordonanța de urgență ce amâna aplicarea dublării alocațiilor

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Atacăm la CCR alocațiile pentru că nu sunt precizate sursele de finanțare. Nu au practic posibilitatea efectivă de punere în aplicare”, a precizat la momentul respectiv premierul Ludovic Orban.


Impactul calculat pentru întreg anul 2020 se ridică la aproape 7,5 miliarde de lei.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: