luni

22 aprilie, 2024

29 noiembrie, 2019

Programele de finanțare și schemele de ajutor de stat derulate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) vor fi transferate ministerelor și reevaluate pentru a vedea în ce măsură servesc obiectivelor pentru care au fost înființate, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, joi, adăugând că reorganizarea instituției este într-un stadiu ”destul de avansat”.

”Au fost demarate discuții pentru reorganizarea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, astfel încât toate acele funcții care au fost adăugate și care nu au nicio legătură cu activitatea de bază a comisiei să fie reorganizate și alocate instituțiilor care au responsabilități în domeniu. Dacă vorbim de scheme de ajutor de stat, acestea, în mod firesc, trebuie să fie la Ministerul Finanțelor sau alt minister de resort cu atribuții în domeniu. Dacă vorbim despre proiecte de dezvoltare locală, acestea trebuie să fie gestionate de către Ministerul Lucrărilor Publice și al Dezvoltării”, a declarat Ion Dancă (foto), joi, în urma ședinței de Guvern.

(Citiți și: ”Cine oprește superministerul? Ion Ghizdeanu pregătește PPP și pentru datele sensibile din Economie și Sănătate: 250 de milioane de euro pentru informatizarea ANAF și (RE)informatizarea CNAS”)


Întrebat dacă proiectele respective vor fi continuate de alte ministere sau nu vor mai fi bugetate de anul viitor, șeful Cancelariei a spus: „Urmează să decidem la nivelul fiecărui minister de resort căruia urmează să-i fie alocată respectiva activitate”.

La preluarea mandatului, noul premier, Ludovic Orban, a decis demiterea lui Ion Ghizdeanu de la conducerea CNSP. În locul său a fost numit Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreședinte al Institutului Național de Statistică (INS).


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: