duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 ianuarie, 2013

Premierul Victor Ponta l-a niumit vineri în funcția de președinte al Institutului Național de Statistică pe profesorul universitar Andrei Tudorel, de la Academia de Studii Economice, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Andrei Tudorel, 47 de ani,  este specializat în statistică şi cibernetică economică, iar din anul 2007 este cercetător ştiințific asociat la Institutul de Previziune Economică al Academiei Române.

În 1998 a fost statistician la Banca Mondială, pentru analiza unor aspecte legate de reforma finanţării sistemului de învăţământ, iar în 2006-2007 a lucrat la Comisia Naţională de Prognoză.


De asemenea, în perioada 2007-2008, Andrei Tudorel a activat în cadrul Grupului de Economie Aplicată (GEA), din care a făcut parte și actualul ministru pentru Buget, Liviu Voinea.

Pe 4 ianuarie, premierul Ponta l-a demis pe Vergil Voineagu din funcția de președinte al INS și a numit-o interimar la conducerea institutului pe vicepreședinta Beatrix Gered, susținută de UDMR.

Șeful Guvernului a reclamat faptul că INS, sub conducerea lui Voineagu, a comis o eroare de calcul a produsului intern brut, revizuindu-se în scădere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB-ul pentru 2011.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ponta a susținut că astfel se reduc și cheltuielilor bugetare prevăzute pentru 2013 cu 1 miliard de lei pentru încadrarea în ţinta de deficit stabilită cu FMI.


Totodată, Oficiul European de Statistică Eurostat a anunțat că urmărește motivele de demitere a lui Voineagu de la INS.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: