Productivitatea pe salariat după tipurile de întreprinderi – comerțul înaintea industriei - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Productivitatea pe salariat după tipurile de întreprinderi – comerțul înaintea industriei

19 ianuarie, 2020

Potrivit datelor  INS pentru referitoare la activitatea întreprinderilor din industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă (date provizorii), cea mai mare productivitate pe salariat în termeni de valoare adăugată brută s-a obținut în sectorul comercial (92.805 lei/salariat, respectiv 105% din media la nivel național).

De-abia pe locul al doilea figurează industria (90.870 lei/salariat sau 103% din media națională), urmată de serviciile de piață (85.918 lei/salariat, respectiv 97%), sectorul în care s-au regăsit cei mai mulți salariați în conformitate cu metodologia adoptată.


Construcțiile încheie clasamentul, cu doar 75.017 lei/salariat și 85% valoare adăugată brută raportat la total.

Notă metodologică:

Numărul mediu de salariați reprezintă o medie aritmetică simplă, calculată prin împărțirea sumei efectivelor zilnice de salariați din anul respectiv ‐ inclusiv din zilele de repaos săptămânal, sărbători legale şi alte zile nelucrătoare ‐ la numărul total al zilelor calendaristice (365 de zile).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Valoarea adăugată brută la costul factorilor: reprezintă suma salariilor şi altor elemente legate de costul factorilor de muncă, a profitului, a subvențiilor de exploatare, a amortizării capitalului fix, din care se scad impozitele legate de producție.

Observație. Gruparea întreprinderilor pe sectoare de activitate s‐a realizat după activitatea principală a întreprinderii.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr