sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 noiembrie, 2020

Pe fondul pandemiei, producţia industrială a Germaniei a crescut mai puţin decât se estima în septembrie, comparativ cu luna precedentă, ceea ce înseamnă că economia s-ar putea confrunta cu dubla recesiune, scrie Reuters.

Producţia industrială a crescut cu 1,6% în septembrie, după un avans de 0,5% în luna precedentă, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis), în timp ce analiștii anticipau un avans de 2,7%. Comparativ cu septembrie 2019, producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 7,3%.


Motorul creșterii a fost industria auto, cel mai mare sector industrial din Germania, care a raportat un avans de 10% în septembrie, după o scădere de 10,3% în august.

„Noile comenzi industriale şi încrederea mediului de afaceri sugerează că procesul de redresare va continua, chiar dacă va fi mai dificil din cauza evoluţiei pandemiei”, a comunicat Ministerului Economiei. Instituţia estimează că producţia industrială a Germaniei a crescut cu 10,7% în trimestrul trei din 2020, după o scădere substanțială în al doilea trimestru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Industria va sprijini evoluţia economiei germane și în ultimul trimestru al anului, dar noile restricţii şi cererea redusă din alte state din zona euro „nu vor fi îndeajuns pentru a se evita o dublă recesiune”, este de părere Carsten Brzeski, economist în cadrul ING.

Germania a pregătit un pachet de asistență în valoare de 10 miliarde de euro pentru companiile afectate de noile restricții. Astfel, guvernul de la Berlin ar putea oferi acestora compensații ce echivalează cu 75% din vânzările companiilor din noiembrie 2019.

La începutul săptămânii, Germania a intrat în carantină parţială, noile restricții implicând sistarea activității unor întreprinderi, în luna noiembrie. Totodată, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele, muzeele şi alte unități culturale au fost închise.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: