miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 ianuarie, 2020

Industria germană rămâne pe un trend descendent, în ciuda creșterii de 1,1% înregistrată în noiembrie, avertizează Marco Wagner, senior economist la Commerzbank. Comenzile din noiembrie au fost modeste, cu toate că s-a remarcat o creștere a încrederii managerilor de achiziții, notează banca germană, potrivit Wall Street Journal.

”În ciuda acestei stabilizări, nu ne așteptăm ca economia germană să își revină rapid și riguros”, a comentat Wagner. Commerzbank are o estimare de creștere economică de 0,8% din PIB pentru 2020, pe fondul încetinirii exporturilor și a eroziunii competitivității Germaniei în ultimul deceniu.

Creșterea producției industriale în noiembrie reprezintă o ușurare, însă analiștii se așteaptă ca acest lucru să nu compenseze declinul din octombrie. Andrew Kenningham, de la capital Economics, anticipează un declin al industriei în ultimul trimestru din 2019.


Producția ar trebui să înregistreze un avans de peste 3% în decembrie așa încât să fie evitată un al șaselea trimestru consecutiv de scădere, reiese din calculele sale, dar acest scenariu este improbabil în opinia economistului. capital Economics anticipează o scădere a producției industriale și în primele două trimestre din acest an.

”Sectorul producției din Germania a rămas prins între o slăbiciune ciclică, pe fondul conflictului comercial și o încetinire a creșterii economice la nivel mondial, și o slăbiciune structurală, pe fondul tensiunilor din sectorul auto și a investițiilor reduse”, notează și Carsten Brzeski, economist șef la ING Germania.

Construcțiile au înregistrat un avans de 2,6% în noiembrie, fiind un motor important al economiei în ultimele luni din 2019.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: