duminică

21 aprilie, 2024

23 august, 2011

Procurorii new-yorkezi au cerut luni judecătorului retragerea acuzațiilor care fuseseră formulate de ei față de Dominique Strauss-Kahn, pentru presupusa agresiune sexuală împotriva cameristei Nafissatou Diallo, a anunțat Reuters.

Recomandarea pentru retragerea acuzațiilor a fost depusă la grefa instanţei din New York.

Propunerea procurorilor a fost depusă după o întâlnire scurtă între aceștia, avocaţi şi cameristă.


„Procurorul-șef al Districtului Manhattan, Cyrus Vance, a negat dreptul unei femei pentru a obţine dreptate într-un caz de viol. El i-a întros spatele nu doar acestei vicime nevinovate, ci și dovezilor medico-legale, fizice și de alt fel din acest caz. Dacă procurorul districtului, care este ales pentru a ne proteja mamele, soțiile, surorile, nu are de gând să le apere atunci când acestea sunt violate, atunci cine le va mai apăra?”, a reclamat avocatul lui Diallo, Kenneth Thompson, după întâlnirea cu procurorul.

De partea cealaltă, avocaţii lui Strauss-Kahn au salutat decizia procurorilor, apreciind că a căzut cazul.

„Am afirmat de la începutrul acestui caz că clientul nostru este nevinovat. Am susţinut de asemenea că au existat multe motive să se creadă că acuzatoarea domnului Strauss-Kahn nu a fost credibilă”, a susținut apărarea lui DSK, asigurată de avocații William Taylor şi Benjamin Brafman.

Fostul director general al Fondului Monetar Internațional va trebui să facă, în continuare, față unui proces civil în care Diallo l-a deschis împotriva lui, pentru presupusul viol din 14 mai.


Acasă, la Paris, lideri ai Partidului Socialist s-au arătat deja entuziaști pentru reprimirea lui Dominique Strauss-Kahn în viața politică.

DSK ar putea face o întoarcere bruscă în viaţa publică franceză, dacă acuzațiile de asalt sexual sunt a trântite, a declarat luni deputatul Francois Hollande, fost prim-secretar al Partidului Socialist.

Hollande a preluat mantia lui Strauss-Kahn drept candidat socialist de conducere pentru alegerile din 2012, după arestarea acestuia în luna mai.

„Indiferent ce s-a spus, un om cu abilitățile lui Dominique Strauss-Kahn poate fi util pentru ţara sa, în lunile şi anii ce vor urma, a spus Hollande, la Radio France International, preluat de Reuters.

Întrebat dacă DSK ar putea participa la votul din octombrie pentru desemnarea candidatului socialiștilor la alegerile prezidențiale din Franța, Hollande a fost evaziv: ”Asta depinde de el”.

Înainte de incidentul din luna mai, Dominique Strauss-Kahn era văzut drept candidatul socialist care ar fi putut să îl învingă pe Nicolas Sarkozy la alegerile prezidențiale de anul viitor, însă, după incidentul de la Hotelul Sofitel din New York, potrivit unui sondaj din luna iulie, două treimi dintre francezi nu mai doreau ca fostul șef al FMI să candideze pentru conducerea Hexagonului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: