joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2013

Singurul ofertant rămas în cursă pentru privatizarea CFR Marfă, compania Grup Feroviar Român (GFR), a oferit o sumă mai mare de 180 de milioane de euro, cât este prețul de pornire pentru transportatorul feroviar de stat, însă a pus și condiții pe care Ministerul Transporturilor le respinge, a declarat joi ministrul Relu Fenechiu.

„În ceea ce priveşte condiţiile care sunt cerute, atât timp cât se va renunţa la ele, putem să mergem mai departe. Dacă nu, nu vom merge mai departe, pentru că mandatul Comisiei de Privatizare este foarte clar: preţul trebuie să fie peste 180 milioane euro şi fără niciun fel de condiţii”, a spus ministrul.

El a arătat că oferta tehnică a GFR este corectă, însă condițiile incluse în oferta financiară pot conduce la descalificarea ultimului ofertant rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă.


„Oferta tehnică a companiei a fost corectă şi GFR a fost declarată calificată. Oferta financiară conţine nişte condiţii. Acum sunt în negocierea acestora. Dacă vom ajunge la o finalizare a acestei negocieri, astfel încât oferta financiară să nu aibă niciun fel de condiţii, vom finaliza procedura. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, va fi descalificat ofertantul rămas în cursă”, a mai explicat Fenechiu.

Pentru privatizarea CFR Marfă mai depuseseră oferte încă doi ofertanți – americanii de la OmniTRAX și asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup (TFG) – Donau Finanz – dar aceștia s-au retras din cursă, acuzând Ministerul Transporturilor că ar încălca principiile de transparență în derularea procedurii.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: