vineri

19 iulie, 2024

22 februarie, 2023

Tesla a început asamblarea sistemelor de baterii la fabrica sa din Germania, dar va concentra producția de celule în Statele Unite, în lumina stimulentelor fiscale pe care le va primi în baza Legii de reducere a inflației (IRA), a declarat miercuri un purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Producătorul american de vehicule electrice se pregătește, de asemenea, să producă componente pentru baterii, cum ar fi electrozi, dintre care o parte vor fi trimise de la sediul său din Gruenheide, în statul Brandenburg, în Statele Unite, a spus purtătorul de cuvânt.

Mașinile produse la locația din Brandenburg vor conține în „viitorul apropiat” baterii asamblate local, a adăugat purtătorul de cuvânt.


„Accentul producției de celule Tesla este în prezent în Statele Unite, datorită cadrului creat de Legea pentru Reducerea Inflației (IRA)”, se arată într-un comunicat de presă.

Liderii UE sunt îngrijorați că cerințele de conținut local pentru o mare parte din subvențiile de 369 de miliarde de dolari din IRA vor încuraja companiile să abandoneze Europa pentru Statele Unite.

Comisia Europeană a propus relaxarea regulilor privind ajutorul de stat pentru investițiile în energie regenerabilă, industria de decarbonizare, hidrogen sau vehicule cu emisii zero.

Ministerul Economiei din Brandenburg a declarat marți că Tesla acordă prioritate planurilor de producție de baterii în Statele Unite, adăugând că, din cunoștințele sale, schimbarea cursului nu va afecta numărul de locuri de muncă de la uzina din Germania.


Tesla s-a confruntat cu dificultăți în încercarea de a crește producția de celule de baterii în Fremont, California și Austin, Texas.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: