miercuri

24 iulie, 2024

3 ianuarie, 2023

Producătorul de autovehicule electrice Tesla a anunţat că în 2022 a livrat peste 1,31 milioane maşini, cu 40% mai multe comparativ cu anul anterior, când a livrat 936.000 de unităţi, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Tesla, fondată de Elon Musk, a produs în ultimul trimestru al anului trecut 439.701 unități, iar numărul de livrări a fost de 405.278 de mașini, se menționează într-un comunicat publicat, luni, pe site-ul companiei.

În ultimul trimestru din 2022, Tesla s-a confruntat cu dificultăţi de producţie în China, din cauza valului de Covid 19, şi, de asemenea, a aplicat reduceri de preţ în această ţară şi în SUA, ca urmare a scăderii cererii.


În comunicat, reprezentanţii companiei menţionează că anul a fost unul bun „în contextul problemelor importante legate de Covid şi de lanţul de furnizare, pe parcursul anului”.

(Citiți și: „Averea lui Musk scade sub 200 mld. dolari după vânzarea unor acțiuni Tesla”)

În datele publicate, Tesla combină livrarea de autovehicule din gama înaltă, Model S şi X cu cele mai accesibile, precum Model Y şi 3.

Totodată, compania lui Musk anunță că pe data de 25 ianuarie va publica rezultatele financiare pentru trim IV și întreg anul trecut, zi în care va organiza și o conferință de presă în cadrul căreia va prezenta și perspectivele pentru anul 2023.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: