marți

18 iunie, 2024

28 martie, 2017

Restructurarea activităţii în România a producătorului de componente auto german Dräxlmaier a ajuns la prima închidere a unei fabrici de profil din România, la Piteşti, unde Lisa Dräxlmaier Autopart producea cablaje auto.

Sunt previzibile 800 de concedieri, dintre cei 5.500 de oameni care lucrează la Pitești, potrivit Mediafax. Dräxlmaier dispune de o forță de muncă de 15.000 de oameni..

Totodată filiala din România a grupului german va investi 150 de milioane de euro în extinderea a unităţilor de producţie din Hunedoara și Brașov, încă din 2017.


Închiderea fabricii de la Piteşti este rezultatul faptului că unul dintre principalii clienţi a decis să-şi mute producţia în Mexic, dar și al reducerii „firești” a comenzilor „în cazul produselor al căror ciclu de viaţă se apropie de final “, potrivit lui Bernd Schmitt, director general al Lisa Dräxlmaier Autopart, citat de ZF.ro.

Lisa Dräxlmaier Autopart este prima companie pe care grupul german a înfiinţat-o în România, acum 20 de ani. Unitatea din Piteşti va rămâne cu activităţile de dezvoltare tehnică de produs, dezvoltare IT şi inginerie de testare.

Pe de altă parte, compania va dezvolta fabrica de la Hunedoara, a cărei suprafaţă se va dubla practic, iar la Braşov urmează să înceapă activitatea de producţie în a treia hală, conform planurile companiei aprobate de managementul Dräxlmaier Group, citate de Adevărul.ro.

Dräxlmaier Group a investit deja peste 500 de milioane de euro în România în unjităţile din Piteşti, Braşov, Hunedoara, Timişoara şi Satu Mare. La Timişoara şi Satu Mare volumul de lucru este în creştere, în oraşul din nordul ţării continuând campania de recrutare.


Dräxlmaier Group are peste 60 de locaţii în 20 de ţări şi aproximativ 55.000 de angajaţi în întreaga lume.

Cifra de afaceri a industriei auto interne s-a majorat cu 10% an/an, până la 22 miliarde de euro în 2016, conform statisticilor ACAROM. Industria auto acoperă aproximativ 13% din PIB.

Cea mai mare parte a producției este exportată: 13 miliarde euro, ceea ce reprezintă 23% din exporturile de bunuri ale României. Principalul producător și exportator este Dacia Renault.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: