duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2013

Şeful statului a declarat luni seara, la B1 TV, că acuzaţiile recente care i-au fost aduse de Victor Ponta şi Sorin Roşca Stănescu vizau acuzarea sa de înaltă trădare, care aducea, implicit, suspendarea din funcţie până când justiţia urma să se pronunţe.

Traian Băsescu a spus că premierul Victor Ponta şi Dan Voiculescu au încercat prin acuzaţiile din ultimul timp un plan de înlăturare a sa mai sofisticat decât în cazurile celor două suspendări de până acum.

Concret, preşedintele susţine că adversarii săi politici au vrut să-l acuze de înaltă trădare şi a amintit în acest sens o declaraţie recentă a premierului, care spunea că nu e important cine merge Consiliul European, ci ce face acolo persoana care reprezintă România.


„Problema este dacă acolo te baţi pentru România sau dacă acolo vinzi România ca să-ţi păstrezi tu nişte prietenii personale în caz de nevoie”, declara Victor Ponta, săptămâna trecută, în ziua în care Curtea Constituţională a respins sesizarea preşedintelui prin care acesta dorea să-şi păstreze dreptul de a decide necondiţionat mandatul reprezentării la Consiliu.

Traian Băsescu a spus luni seara, la B1 Tv, că „stupiditatea unei astfel de afirmaţii” este uşor de combătut: „Nu ştiu cine a cumpărat-o, în Consiliul European, atunci când am vândut-o”, precizând că premierul a jignit toţi şefii de stat europeni când a făcut această declaraţie.

Potrivit preşedintelui, declaraţia lui Victor Ponta „avea menirea să se adauge acuzaţiilor de fals şi spălare de bani (aduse de Sorin Roşca Stănescu – n. red.), pentru a se ajunge la acuzaţia de înaltă trădare”.

După aceasta, a adăugat Traian Băsescu, preşedintele ar fi fost supendat din funcţie pentru înaltă trădare până când justiţia s-ar fi pronunţat.


În acest plan ar fi implicaţi Victor Ponta şi Dan Voiculescu, potrivit preşedintelui.

Dan Voiculescu – Preşedintele mai vrea o suspendare

Cu câteva ore înainte de declaraţiile televizate ale preşedintelui, Dan Voiculescu scria pe blogul său că Traian Băsescu încearcă să provoace o nouă suspendare a sa.

„Am facut o analiza a ultimelor declaratii ale domnului Basescu si a pozitiilor propagandei arondate lui. Vedem un presedinte care incearca cu disperare sa provoace Guvernul si liderii USL pentru a declansa o noua suspendare. La adapostul cvorumului de 50% plus unu (propunerea legislativa de modificare a pragului la 30% aflandu-se, in continuare, pe masa Curtii Constitutionale), Basescu si-ar dori sa reintre intr-un joc care sa imparta Romania in doua tabere”, a scris Dan Voiculescu, luni, pe blog.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: