Președintele Kosovo, inculpat pentru crime de război - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Președintele Kosovo, inculpat pentru crime de război

25 iunie, 2020

Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci (foto), a fost inculpat miercuri pentru crime de război, de către un procuror internațional de la Haga.

Anunțul făcut de instituția de la Haga l-a obligat pe Hashim Thaci să anuleze deplasarea prevăzută pentru sâmbătă la Washington pentru un summit cu Serbia, a anunţat emisarul american pentru acest dosar, Richard Grenell, citat de Agerpres.

„Preşedintele din Kosovo ne-a anunţat că şi-a anulat călătoria la Washington în urma anunţului făcut de procurorul special” al Tribunalului internaţional pentru Kosovo, cu sediul al Haga, a transmis Richard Grenell pe Twitter.


Conform presei kosovare, Hashim Thaci se afla la bordul unui avion spre Washington „în momentul anunţului” privind inculparea sa.

Preşedintele Thaci este acuzat de presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii în cadrul conflictului împotriva Serbiei, de la sfârşitul anilor ’90, a anunţat Procurorul Tribunalul Special pentru Kosovo.

Alături de Thaci, au mai fost puşi sub acuzare şi alţi oficiali, printre care şi şeful Partidului Democrat din Kosovo (PDK), Kadri Veseli.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Conform actului de inculpare, „Thaci, Veseli şi ceilalţi suspecţi puşi sub acuzare sunt responsabili penal pentru aproape 100 de crime, implicând sute de victime identificate de etnie kosovară, albaneză, sârbă, romă şi altele, incluzând şi oponenţi politici”.


Kosovo și-a declarat independența în 2008, dar Serbia refuză să recunoască noul stat. Thaci a condus Armata de Eliberare a Kosovo.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr