vineri

9 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 ianuarie, 2021

Preşedintele american Joe Biden a cerut vineri echipei sale să realizeze „o analiză exhaustivă a ameninţărilor” pe care le reprezintă extremismul violent la nivel intern în Statele Unite ale Americii, după asaltul asupra Capitoliului din Washington comis de susţinători radicali ai fostului preşedinte Donald Trump.

„Asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie, şi morţile tragice şi distrugerea pe care le-a provocat au demonstrat ceea ce ştiam deja: ascensiunea extremismului violent la nivel naţional este o ameninţare la adresa securităţii naţionale gravă şi în creştere. (…) Vom confrunta această ameninţare cu resursele şi hotărârea necesare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, citată de EFER și Agerpres.

Washington s-a aflat sub stare de urgență până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Joe Biden după ce mitingul susținătorilor președintelui Trump a degenerat și manifestanții au intrat cu forța în clădirea legislativului.

(Citiți și: „Congresul american a reluat procedura de validare a rezultatului alegerilor prezidențiale. 4 morți în confruntările dintre partizanii lui Trump și forțele de ordine”)


Joe Biden a cerut şefei comunităţii de informaţii Avril Haines să înceapă „o analiză exhaustivă a ameninţărilor” pe care le reprezintă acest tip de extremişti, mulţi dintre ei de extremă dreapta, cu ajutorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi al Departamentului pentru Securitate Naţională.

„Ne dorim o analiză bazată pe fapte pentru a putea elabora politici” care să răspundă acestei probleme, a explicat Psaki.

Biden doreşte şi revizuirea instrumentelor aflate la dispoziţia guvernului pentru a combate extremismul intern şi a cerut un studiu în acest sens de la Consiliul pentru Securitate Naţională (NSC), organism însărcinat cu coordonarea politicii internaţionale şi de securitate a SUA.

Jen Psaki nu a precizat când se vor încheia aceste analize şi când va anunţa Administraţia Biden măsuri concrete.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: