sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 septembrie, 2016

iohannis-ciolosPreşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că ar fi bine dacă Dacian Cioloş ar continua proiectele începute în actualul mandat.

Întrebat dacă este de luat în calcul apropierea lui Dacian Cioloş de PNL, preşedintele Klaus Iohannis a spus că răspunsul trebuie să îl dea chiar premierul.

„Este o întrebare la care Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage, sau dacă doreşte să-şi continue anumite proiecte şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue proiectele începute. Dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, sigur după alegerile parlamentare (subl. red.), a declarat preşedintele.


Opinia președintelui a fost formulată în contextul în care a precizat ulterior că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcția de premier o persoană independentă politic.

După alegerile parlamentare nu voi nominaliza persoane independente politic pentru poziția de premier al României, a precizat joi șeful statului, după participarea la reuniunea Biroului Grupului Partidului Popular European, care are loc la București.

Președintele a comentat și situația PNL, spunând că  PNL este într-o ”situaţia foarte complicată” urmare a inculpării lui Vasile Blaga. Klaus Iohannis și-a exprimat speranţa că liberalii vor găsi soluţia de a transforma această criză într-o oportunitate. 

„Situaţia lui Vasile Blaga este o surpriză foarte neplăcută şi prin această evoluţie PNL a ajuns într-o situaţie complicată. Pe de altă parte, trebuie şi e demn de remarcat că în aceeaşi zi în care a fost inculpat Vasile Blaga s-a retras din conducerea partidului, atitudine politică corectă, dar din păcate nu în toate partidele româneşti asta este realitatea”, a declarat Iohannis.


El a spus că speră ca PNL să găsească o soluţie: „Să transforme această criză într-o oportunitate şi să se mişte suficient de repede şi de bine nu numai pentru a ieşi din această criză, ci şi pentru a ieşi întărit”.

DNA a anunţat, miercuri, că a început urmărirea penală a liderului PNL, Vasile Blaga, pentru trafic de influenţă, în acest dosar fiind urmăriţi penal şi fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit procurorilor, în perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit în trei rânduri, prin interpus, suma totală de 200.000 de euro, precum şi 500.000 de euro de la fostul edil.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: