Preşedintele Iohannis a numit în funcţie primii 5 consilieri prezidenţiali - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Preşedintele Iohannis a numit în funcţie primii 5 consilieri prezidenţiali

22 decembrie, 2014

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, primele decrete de numire în funcţie a unor consilieri prezidenţiali. Primii cinci desemnaţi oficial să intre în echipa preşedintelui Iohannis sunt: George Scutaru, Tatiana Niculescu Bran, Dan Mihalache, Cosmin Marinescu şi Andrei Muraru.

În schema Administraţiei Prezidenţiale figurează un număr de 16 departamente, conduse de consilieri prezidenţiali sau consilieri de stat.

George Scutaru, fost deputat PNL, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională. George Scutaru a fost jurnalist, apoi consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu. Devine membru PNL în 2001, iar în 2002 este ales preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău, ulterior preşedinte al acestei organizaţii judeţene a PNL. A obţinut trei mandate consecutive de deputat. Specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti.


Tatiana Niculescu Bran, numită consilier prezidenţial, va fi purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis. Fost jurnalist, este autoarea romanului ”Spovedanie la Tanacu”, urmat, în 2007, de ”Cartea Judecătorilor”.

Dan Mihalache, numit consilier prezidenţial, va conduce Cancelaria Prezidenţială. A deţinut poziţia de secretar general adjunct al PNL pe probleme de strategie şi analiză politică. Fost jurnalist, În perioada 2001-2004, Dan Mihalache a fost consilier al premierului Adrian Năstase, iar la alegerile parlamentare din 2009, a obţinut un mandat de deputat pe listele PSD. A trecut la PNL în 2009, director de comunicare şi strategie al campaniei fostului preşedinte liberal Crin Antonescu. A fost secretar general adjunct al Guvernului Ponta, părăsind însă această funcţie în urma unor declaraţii controversate în privinţa Agenţiei Naţionale de Integritate şi a parteneriatului cu SUA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cosmin Marinescu, numit consilier prezidenţial, preia Departamentul de politici economice. A fost consilierul ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, însă a refuzat să rămână în Guvernul Ponta după ruperea USL. Cosmin Marinescu a absolvit Facultatea de Economie din cadrul Academiei de Studii Economie şi a devenit profesor de economie în cadrul aceleiaşi instituţii. Este fondatorul cursului de Economie Instituţională din cadrul ASE Bucureşti şi coordonator al Centrului pentru Economie şi Libertate – ECOL.

Istoricul Andrei Muraru, fost director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria exilului Românesc (ICCMER), a fost numit consilier prezidenţial şi va conduce Departamentul pentru relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă. A fost, între 2006 şi 2007, consilier în cadrul cancelariei premierului Călin Popescu Tăriceanu. Consilier al lui Klaus Iohannis după alegerea acestuia în funcţia de preşedinte al PNL.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr