luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2019

Președintele Curții Constituționale din Republica Moldova, Mihai Poalelungi, a demisionat joi, la câteva zile după ce premierul Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curții.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a adoptat, între 7-9 iunie, câteva hotărâri ce au provocat o criză politică. După ”dispariția” lui Vladimir Plahotniuc, Curtea și-a anulat propriile decizii anterioare.

”Astăzi, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale”, anunță un comunicat publicat pe site-ul CCM.


Poalelungi era președinte al CC din martie 2018, potrivit Agora.md. El a ocupat anterior, timp de șase ani, funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție de la Chișinău. Între anii 2008 și 2012 a fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Demisia acestuia a fost cerută săptămâna aceasta de mai mulți lideri politici, după ce Curtea a încercat, printr-o decizie controversată,  să oprească instalarea Guvernului Maia Sandu.

La începutul acestei săptămâni, premierul Maia Sandu a cerut demisia magistraților Curții Constituționale, iar Mihai Poalelungi este primul care se retrage.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: