marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2013

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, va vizita România în perioada 17-18 iunie pentru întrevederi cu oficiali de la Bucureşti, parteneri de afaceri şi cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Chakrabarti se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu, ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovivici şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se arată într-un comunicat al BERD, citat de Mediafax.

De asemenea, preşedintele berd se va întâlni cu oficiali din sectoarele industrial şi finaciar, cu reprezentanţi ai societăţii civile şi va ţine un discurs la Academia de Studii Economice.


„BERD este un partener puternic şi de încredere pentru România. Ţara dă semne clare de redresare economică după ani extremi de grei, iar berd îşi menţine angajamentul de a susţine eforturile.

României de a reveni la o creştere economică sustenabilă în viitor”, a declarat Chakrabarti.

 berd derulează, împreună cu Banca Mondiaă şi Banca Europeană de Investiţii, un program de investiţii de 30 miliarde euro pe o perioadă de doi ani, pentru a sprijini redresarea economică în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Contribuţia berd de 4 miliarde de euro va fi dedicată în mare parte Europei de Sud-Est, inclusiv României, unde instituţia a angajat peste 600 milioane euro anul trecut.


De la începutul activităţii sale, berd a investit aproximativ 6,2 miliarde euro în peste 330 de proiecte în România, mobilizând pentru aceste proiecte peste 12 miliarde euro din alte surse de finanţare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: