luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 februarie, 2013

Foto: http://www.tvrnews.ro/

Dana Constantinescu, pentru care comisiile de politică externă ale Parlamentului au dat aviz negativ în iunie 2012, a fost numită de către preşedintele Traian Băsescu în postul de ambasador în Italia, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX surse diplomatice.

Conform surselor citate, preşedintele Băsescu a semnat recent decretul de numire a Danei Constantinescu (foto) în postul de ambasador al României la Roma.

Numirea ambasadorilor este o atribuţie a şefului statului, iar avizul comisiilor parlamentare este unul consultativ, au arătat aceleaşi surse.


Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului au respins, în 26 iunie 2012, propunerea MAE ca Dana Manuela Constantinescu să fie numită ambasator al României în Italia, cu reprezentare şi în Malta şi San Marino. Propunerea a întrunit nouă voturi „împotrivă”, trei voturi „pentru” şi două abţineri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cadrul audierilor, Dana Constantinescu nu a ştiut să spună numele miniştrilor italieni care deţin portofoliile de Interne şi Externe. Tot atunci, comisiile au respins şi propunerea ca Valeriu Nistor să fie ambasador al României în Qatar.

În 5 iulie 2012, ministrul de Externe de la acea vreme, Andrei Marga, declara, pentru MEDIAFAX, că, în cele din urmă, a trimis preşedintelui Traian Băsescu, la cererea expresă a acestuia, hârtiile cu propunerile de ambasadori pentru Italia şi Qatar, respinşi de comisiile parlamentare, Marga adăugând că „nu e bine” să fie numiţi aceştia.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: