miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 februarie, 2022

Ministerul Energiei va propune săptămâna aceasta o schemă de compensare a scumpirii energiei pentru marii consumatori industriali, potrivit promisiunilor premierului Nicolae Ciucă (foto).  

Totodată, sunt analizate mai multe scenarii și pentru protecția consumatorilor casnici, după ce se va fi încheiat actuala schemă de compensare, potrivit ministrului Economiei, Florin Spătaru.

„Am decis ca Ministerul Energiei să caute soluţii şi pentru consumatorii mari de energie. Sunt la fel de afectaţi ca toţi ceilalţi şi de la nivelul lor se produc efecte pe orizontală, dacă ei îşi încetează sau îşi încetinesc activitatea şi, practic, efectele economice şi financiare sunt similare”, a spus Nicolae Ciucă, la Antena3, citat de Digi24.


Ministerul Energiei „urmează să vină cu o schemă de compensare şi pentru marii consumatori de energie. Urmează săptămâna aceasta să avem o variantă finală pentru a putea să luăm o decizie”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Ministrul Economiei „încearcă” analiza unor scenarii

La rândul său, ministrul Economiei, Florin Spătaru a spus: „încercăm să analizăm scenarii și impactul bugetar pe care aceste scenarii l-ar putea avea asupra bugetului național, pentru diverse prețuri, plafonări pentru energia la consumatorul casnic”, a spus Florin Spătaru la Digi24.

(Citește și:Alro Slatina închide a treia hală de electroliză”)

Ministrul Economiei nu a putut răspunde dacă va continua sistemul de plafonare a prețurilor: „deocamdată sunt scenarii pe care le analizăm”.

Florin Spătaru a recunoscut că „trebuie să luăm aceste decizii cât mai repede posibil. E o chestiune de săptămâni. Vom avea noi decizii privind prețul energiei pentru consumatorii casnici începând cu data de 1 aprilie”, a mai spus ministrul.


În intervenția sa, premierul a invocat sumele alocate prin PNRR în vederea consolidării sistemului energetic, punerii în funcţiune a unor componente care pot produce energie, cum este Centrala de la Iernut sau identificarea de noi surse de producţie în domeniu, potrivit News.ro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: