luni

22 aprilie, 2024

16 octombrie, 2013

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să înceapă săptămâna aceasta noile proceduri pentru privatizarea CFR Marfă, astfel încât vânzarea pachetului majoritar de acțiuni să se finalizeze până în vara anului viitor, potrivit MEDIAFAX.

Prima încercare de vânzare a pachetului majoritar de 51% din acțiunile CFR Marfă a eșuat luni, 14 octombrie.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat luni seara că ministerul a îndeplinit toate condiţiile pentru transferul de proprietate, că GFR ar fi putut plăti pachetul de 51% din acţiuni şi că procesul de privatizare va fi reluat.


Vânzarea pachetului majoritar de acţiuni al CFR Marfă nu a putut fi încheiată doarece unele bănci creditoare ale companiei nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei, potrivit unui comunicat al GFR care enumeră motivele ce i-au fost oferite de către Comisia de privatizare.

În luna iunie, GFR a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

GFR a plătit o garanţie de 10 milioane de euro şi un avans de 20 milioane de euro, reprezentând 10% din valoarea tranzacţiei. Pentru finalizarea privatizării GFR ar fi trebuit să mai achite 170 milioane de euro, cel târziu luni, 14 octombrie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: