marți

27 februarie, 2024

14 mai, 2013

Guvernul va extinde plata pensiilor pe carduri, cu consecința concedirilor din Poșta Română, dacă poștașii greviști nu reiau lucrul, a avertizat, marți, premierul Victor Ponta.

”Înţeleg temerea celor de la Poşta Română, pe de altă parte să nu duci pensiile oamenilor este absolut inadmisibil şi inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care-l înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. În primul rând, e nedrept faţă de pensionari, iar în al doilea rând Poşta Română mai trăieşte în special prin faptul că noi, Guvernul, continuăm să plătim pensiile prin poştă, altfel le punem pe carduri, ori nu cred că pot să facă asemenea gesturi la adresa pensionarilor”, a declarat social-democratul.

Victor Ponta a arătat că Guvernul încearcă privatizarea Poștei Române, după ce a preluat-o în faliment și cu datorii uriașe de la fosta guvernare.


„Noi am preluat Poşta nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere. Încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes”, a susținut șeful Guvernului.

În prezent, 1,5 milioane de pensionari primesc pensia pe carduri, iar 3,7 milioane prin poștă.

Pe de altă parte, șeful Sindicatului Poșta Română, Matei Brătianu, fost deputat PSD, a arătat că a agreat ca anul acesta să poată fi disponibilizați circa 4.000 de salariați ai Poștei, pentru a nu mai fi tăiate lefurile celor care rămân.

”În baza normării activităţii poştale din anul 2011, 4.000 de salariaţi din Poşta Română pot fi luaţi în calcul pentru a fi disponibilizaţi în acest an. Sindicatul a agreat propunerea care vizează diminuarea numărului de personal decât reducerea programului de muncă şi, implicit, a salariilor unui număr de angajaţi cuprins între 8.000 şi 10.000”, a spus Brătianu.


Circa 2.000 de poștași din București și Cluj au încetat marți lucrul, ca urmare a intențiilor conducerii Companiei Naționale Poșta Română de a reduce normele de lucru și implicit salariile.

Poștașii spun că, fără să le fie diminuate, salariile lor sunt în jurul a 1.000-1.200 de lei pe lună, la nivelul factorilor poștali.

Per total, salariile ar urma să fie tăiate cu 15-20%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: