vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2013

Guvernul va extinde plata pensiilor pe carduri, cu consecința concedirilor din Poșta Română, dacă poștașii greviști nu reiau lucrul, a avertizat, marți, premierul Victor Ponta.

”Înţeleg temerea celor de la Poşta Română, pe de altă parte să nu duci pensiile oamenilor este absolut inadmisibil şi inacceptabil. Nu au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care-l înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari. În primul rând, e nedrept faţă de pensionari, iar în al doilea rând Poşta Română mai trăieşte în special prin faptul că noi, Guvernul, continuăm să plătim pensiile prin poştă, altfel le punem pe carduri, ori nu cred că pot să facă asemenea gesturi la adresa pensionarilor”, a declarat social-democratul.

Victor Ponta a arătat că Guvernul încearcă privatizarea Poștei Române, după ce a preluat-o în faliment și cu datorii uriașe de la fosta guvernare.


„Noi am preluat Poşta nu doar în faliment, ci şi cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere. Încercăm să salvăm Poşta Română şi să avem o privatizare de succes”, a susținut șeful Guvernului.

În prezent, 1,5 milioane de pensionari primesc pensia pe carduri, iar 3,7 milioane prin poștă.

Pe de altă parte, șeful Sindicatului Poșta Română, Matei Brătianu, fost deputat PSD, a arătat că a agreat ca anul acesta să poată fi disponibilizați circa 4.000 de salariați ai Poștei, pentru a nu mai fi tăiate lefurile celor care rămân.

”În baza normării activităţii poştale din anul 2011, 4.000 de salariaţi din Poşta Română pot fi luaţi în calcul pentru a fi disponibilizaţi în acest an. Sindicatul a agreat propunerea care vizează diminuarea numărului de personal decât reducerea programului de muncă şi, implicit, a salariilor unui număr de angajaţi cuprins între 8.000 şi 10.000”, a spus Brătianu.


Circa 2.000 de poștași din București și Cluj au încetat marți lucrul, ca urmare a intențiilor conducerii Companiei Naționale Poșta Română de a reduce normele de lucru și implicit salariile.

Poștașii spun că, fără să le fie diminuate, salariile lor sunt în jurul a 1.000-1.200 de lei pe lună, la nivelul factorilor poștali.

Per total, salariile ar urma să fie tăiate cu 15-20%.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: