miercuri

17 aprilie, 2024

28 ianuarie, 2023

Ministerul Educaţiei a depus prea târziu recursul şi a pierdut definitiv procesul în care premierul Nicolae Ciucă a obținut suspendarea analizei tezei sale de doctorat, suspectă de plagiat, potrivit G4Media.ro.

Pe 19 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul ministerului, într-un dosar intentat de premierul Nicolae Ciucă, pentru că respectiva contestație fusese depusă în afara termenului legal.

Conform deciziei Curții de Apel București, recursul putea să fie depus în termen de 5 zile de la comunicarea sentinței. Termenul a fost însă depăşit, iar judecătorii ICCJ nu au mai analizat motivele recursului, acțiunea fiind respinsă din start de instanţa supremă.


Ministerul condus la acel moment de Sorin Cîmpeanu a depus două recursuri, pe 8 și 11 iulie, ambele în afara termenului legal.

În acest dosar, premierul Ciucă obținuse, în martie 2022, suspendarea analizei tezei sale de doctorat despre care jurnalista Emilia Șercan susține că era plagiată masiv.

Mai există însă un proces, în care premierul a obținut, tot în primă instanță (în iunie 2022), anularea celor trei sesizări care fuseseră depuse în vederea verificării tezei sale. Și acest dosar se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, tot în urma unui recurs depus de Ministerul Educației. Primul termen e abia pe 31 octombrie 2023.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: