cursdeguvernare

duminică

6 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Premierul Ciucă scapă de sesizările referitoare la plagiat: iar judecătorul care le-a anulat a cerut pensionarea

24 iunie, 2022

Premierul Nicolae Ciucă a scăpat de sesizările privind posibillul plagiat al tezei sale de doctorat, depuse la CNATDCU, după ce o instanță a anulat aceste sesizări. Acțiunea a fost deschisă de premier împotriva unor ministere aflate în propria subordine, printre care și Ministerul Educației.

Judecătorul Marius Iosif, care a anulat toate sesizările de plagiat depuse la CNATDCU în cazul doctoratului premierului Nicolae Ciucă, a făcut cerere de pensionare, care se afla vineri, 24 iunie, pe ordinea de zi a secției de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit G4media.ro.

Judecătorul Marius Iosif a fost numit, în 2007, de către ministrul liberal de atunci al Justiției, Tudor Chiuariu, într-o funcție în minister și, ulterior, în cea de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor.


Completul condus de Marius Iosif a decis, printr-o decizie anunțată miercuri, să admită ”acțiunea exercitată de reclamantul Ciucă Ionel Nicolae în contradictoriu cu pârâții Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării” și în consecință a anulat trei adrese de admitere a unor sesizări, toate emise de pârâta Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.

După primirea unei copii motivate a deciziei, Ministerul și Unitatea Executivă pot depune recurs.

Unitatea Executivă este organismul din Ministerul Educației unde sunt înregistrate sesizările de plagiat, din punctul de vedere al formei (nume persoană care a făcut sesizarea, date personale, existența argumentelor, valabilitatea link-urilor din formular) înainte de fi înaintate Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), singurul care poate analiza suspiciunile.

Din cele nouă sesizări depuse pentru verificarea tezei lui Ciucă urmare a unor dezvăluiri din Pressone.ro făcute de jurnalista Emilia Șercan, Unitatea a respins șase invocând lipsa unor elemente de formă din formularul de sesizare și le-a admis pe cele trei a căror anulare a obținut-o acum Ciucă în instanță.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: