miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 iulie, 2019

Președintele Casei de Asigurări de Sănatate, Răzvan Vulcănescu, a anunțat că nu demisionează și nu se consideră vinovat că de două săptămâni și mai bine nu funcționează sistemul informatic.

Premierul Viorica Dăncilă a cerut joi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, demiterea preşedintelui CNAS Răzvan Teohari Vulcănescu şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici.

De precizat: numirea/demiterea șefului CNAS este o competență a prim-ministrului, nu a ministrului Sănătății.


Chestionat miercuri în privința blocajului sistemului informatic al CNAS, purtătorul de cuvânt a spus că „oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

”Se fac eforturi pentru remedierea acestor defecțiuni, dar dacă ați adus în discuție problema, am văzut declarațiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt și a directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o anumită funcție să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni”, a spus premierul Viorica Dăncilă joi, într-o conferință de presă la Drobeta Turnu Severin, potrivit Mediafax.

Sistemul informatic al CNAS este nefuncțional de 18 zile. Prim-ministrul a precizat: „Am discutat cu doamna ministru al Sănătății despre acest lucru chiar înainte de intra în sală. Vom vedea care sunt cauzele și vom căuta ca acest lucru să nu se mai repete”.

Răzvan Teohari Vulcănescu, a fost numit în iunie 2019 președinte interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după demiterea Adrianei Cotel. El a mai condus instituția, tot din postura de președinte interimar, în perioadele septembrie 2017 – noiembrie 2017 și ianuarie 2018 – ianuarie 2019.


Daniel Osmanovici este fost jurnalist la Antena 1, numit purtător de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în 2018.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este, potrivit ministrului Sănătății, responsabilă pentru funcționarea sistemului informatic. Cauza blocajelor este provocată de lipsa de mentenanță a componentelor sistemului informatic CNAS.

Ministerul Sănătății încearcă să obțină finanțare europeană pentru a remedia problemele curente ale sistemului informatic al Casei Naționale de Asigurări în Sănătate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății dr. Cristian Grasu a declarat pentru cursdeguvernare.ro că autoritățile române au pregătit un proiect de finanțare, în valoare de 36 milioane euro, care speră să fie aprobat rapid de către Comisia Europeană.

Trei foști președinți ai Casei- Lucian Duță, Vasile Ciurchea și Irinel Popescu- sunt cercetați sau judecați pentru fapte de corupție săvârșite în legătură cu procesul de informatizare a sistemului gestionat de CNAS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: