vineri

12 aprilie, 2024

6 octombrie, 2011

Guvernul va majora forndurile pentru dezvoltarea infrastructurii și va continua restructurarea aparatului bugetar prin restricționarea angajărilor în sistem, în anul 2012, a declarat, joi, la Caracal, premierul Emil Boc.

”Guvernul şi-a asumat programul de restructurare a aparatului bugetar şi de la 1,398 milioane de angajaţi în sistemul bugetar, câţi erau în decembrie 2008, astăzi suntem la 1,22 milioane de angajaţi, iar acest proces de restructurare continuă prin procedura angajării unei singure persoane la şapte care pleacă din sistem” – a spus Boc.

De asemenea, șeful Guvernului a subliniat că în bugetul de stat pe anul 2012 Executivul va majora cu 4 miliarde de lei fondurile pentru investițiile statului în infrastructură.


”Prioritatea şi pentru anul viitor este să mărim sumele alocate infrastructurii. A fost posibil ca în 2010 să avem 33 de miliarde de lei pentru investiţii, în 2011 să avem 36 de miliarde de lei pentru investiţii şi în 2012 vom avea peste 40 de miliarde de lei pentru investiţii, pentru că asta este soluţia dezvoltării acestei ţări, ci nu trecerea banilor spre pomeni electorale” a mai susținut Boc.

În cel mai recent raport de evaluare a măsurilor luate de Guvernul României, publicat recent de Fondul Monetar Internațional, economiștii de la Washington cer Bucureștiului să reziste presiunilor politice făcute pentru investițiile Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în infrastructură, precum și pentru creșterea prea rapidă a salariilor bugetare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: