vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 noiembrie, 2017

Membrii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, organizație afiliată la CNSLR – Frăția, vor participa la toate acțiunile de protest pe tema ”revoluţiei fiscale”, indiferent care va fi confederația organizatoare, a declarat pentru cursdeguvernare.ro Sebastian Oprescu, președintele SNFP.

Potrivit organizației, care și-a anunțat public decizia, veniturile se vor diminua cu 25 %, de la 1 ianuarie 2018, prin transferul contribuțiilor, ceea ce va anula majorarea promisă de coaliția PSD – ALDE.

„Parlamentul României a decis, prin legea salarizării, ca funcţionarii publici şi personalul contractual să beneficeze de la 1 ianuarie 2018 de «o majorare a cuntumului brut al salariilor de bază cu 25% şi al cuantumului brut al sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul lunar brut». Guvernul, prin «revoluţia fiscală» ce urmează să o aplice, taie aceste majorări prin transferul obligaţiei plăţii contribuţiilor  din sarcina angajatorului în sarcina angajatului”, explică liderii SNFP, într-un comunicat de presă.


FNSP are ca membri funcționari publici din toate ministerele și instituțiile subordonate, inclusiv din Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Exteren și cel de Interne, din primării, prefecturi și consilii județene.

Reamintim că două mari confederați, cartel Alfa și BNS, au făcut un apel către membrii lor să se alăture protestului organizat de societatea civilă în Piața Victoriei, pentru a le cere guvernanților să renunțe la OUG ce va fi aprobat în ședința de miercuri a Executivului.

Marile confederații sindicale și patronate au anunțat, toate, că se opun modificărilor la Codul fiscal elaborate de Cabinetul Mihai Tudose.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: