duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 decembrie, 2021

Preluarea de către Microsoft a companiei de inteligenţă artificială şi tehnologie pentru voce Nuance Communications, pentru 16 miliarde de dolari, a fost aprobată marți de Comisia Europeană.

Este a doua mare achiziţie făcută vreodată de producătorul Windows după achiziţia de 26,1 miliarde de dolari a LinkedIn, în 2016.

Preluarea, care va creşte prezenţa Microsoft pe piaţa serviciilor cloud destinate sectorului sănătăţii, a fost deja aprobată în Statele Unite şi Australia.


Potrivit Comisiei Europene, evaluarea tranzacţiei a dus la concluzia că aceasta nu va reduce semnificativ concurenţa pe pieţele serviciilor cloud, serviciilor de comunicare în întreprinderi, sistemelor de operare a PC-urilor şi alte produse.

Compania americană Nuance Communications serveşte 77% din spitalele din SUA şi a contribuit la lansarea asistentului virtual Siri al Apple.

Nuance, cunoscută pentru softul de recunoaştere vocală Dragon, a înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2020 un profit net de 91 milioane de dolari şi venituri de 1,48 miliarde de dolari.

Tehnologia de recunoaştere a vorbirii a firmei din Burlington, Massachusetts, a ajutat la lansarea asistentului vocal Siri al celor de la Apple. De asemenea, compania produce soft pentru diverse sectoare, de la îngrijirea sănătăţii la industria auto.


Anul acesta acţiunile Nuance au urcat cu 3,4% la Bursa de la New York, iar capitalizarea sa bursieră se apropie de 13 miliarde de dolari.

Titlurile Microsoft au înregistrat un avans de 15%, iar capitalizarea sa de piaţă este de aproximativ 1.930 miliarde de dolari, a doua cea mai ridicată din lume, după Apple.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: