joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2011

Guvernul portughez a ajuns la un acord cu delegaţiile Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional în vederea unui program de ajutor financiar în valoare de 78 miliarde de euro pe trei ani, a anunţat marţi primului ministru demisionar Jose Socrates, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Este vorba de un program pe trei ani, care stabileşte obiectivele pentru o reducere mai graduală a deficitului: 5,9% din PIB în acest an, 4,5% din PIB în 2012 şi 3% din PIB în 2013”, a precizat Jose Socrates.

Anterior, Portugalia se angajase să-şi reducă deficitul la 4,6% în acest an la 3% în 2012 şi apoi la 2% în 2013.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Deficitul bugetar al Portugaliei s-a ridicat în 2010 la 9,1% din PIB, mult peste obiectivul de 7,3% avut în vedere de guvernul de la Lisabona, în timp ce datoria publică a ajuns la 160 miliarde de euro (93% din PIB).

În schimbul acestui ajutor, UE şi FMI cer un „program de ajustare” ce include măsuri de austeritate „ambiţioase” şi reforme structurale ce angajează principalele partide după viitoarele alegeri legislative anticipate de la 5 iunie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: