vineri

16 februarie, 2024

26 septembrie, 2011

Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat luni că Partidul Conservator va rămâne în Uniunea cu PNL şi PSD, deşi partenerul său la conducerea USL, Victor Ponta, a lăsat să se înţeleagă că deputatul conservator Tudor Ciuhodaru ar fi avut înţelegeri cu liderul PDL, premierul Emil Boc, pentru ca parlamentarul PC să candideze pentru Primăria Iaşiului.

Astfel, Ciuhodaru urmează să candideze împotriva social-democratului Gheorghe Nichita, desemnat de USL pentru a candida la un nou mandat de edil al Iaşiului, PC încălcând în acest mod înţelegerile din cadrul USL.

Într-o conferinţă de presă, după reuniunea liderilor USL, Victor Ponta a susţinut că Ciuhodaru ”a discutat chestiunea asta cu domnul Boc”, referindu-se la candidatura deputatului PC la Primăria Iaşiului.


”Îi urez (lui Ciuhodaru – n.r.) să fie sănătos. Am fost la Iaşi zilele trecute, USL va merge unită în alegeri cu un candidat comun la consiliul judeţean, pe care îl va desemna PNL, şi cu candidat la primărie – domnul Nichita”, a mai spus Ponta.

În schimb, la Primăria Generală a Bucureştiului, USL îl va susţine deplin pe independentul Sorin Oprescu, primarul în exerciţiu, deşi iniţial PC anunţase că-l propulsează pe primarul sectorului 4, conservatorul Cristian Popescu-Piedone.

Piedone a anunţat, însă, săptămână trecută, că nu va candida împotriva lui Oprescu, disensiunile pe această temă fiind astfel încheiate în USL.

În context, liderul liberal, Crin Antonescu, a susţinut că PC va rămâne în uniunea cu PNL şi PSD, în ciuda disensiunilor.


”Nimeni nu are de gând să elimine pe cineva din această construcţie. Dimpotrivă, este o construcţie deschisă oricărei forţe politice sau personalităţi publice onorabile care doreşte să construiască împreună cu noi, aşa cum am demonstrat-o, cred, şi prin parteneriatul cu Sorin Oprescu. Anunţul pe care l-am făcut, eu şi domnul Ponta în conferinţa de la Parlament cu Sorin Oprescu a fost oficial. Între timp lucrurile s-au lămurit şi pentru Partidul Conservator care nu se mai zbate în dilema Oprescu-Piedone, date fiind clarificările primarului sectorului 4”, a spus, luni, Antonescu.

La şedinţa de luni a liderilor USL, din partea PC, pe lângă preşedintele Daniel Constantin, a fost prezent şi preşedintele fondator, Dan Voiculescu, însă aceştia au plecat înainte de terminarea discuţiilor, stârnind o serie de speculaţii în presă, privind eventuale disensiuni la discuţii.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a motivat însă gestul prin faptul că liderii PC aveau alte întâlniri în partidul lor.

Cu toate acestea, la începutul discuţiilor liderilor USL, preşedintele PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat că PC va ieşi în mod sigur din USL, din cauza candidaturii lui Ciuhodaru împotriva social-democratului Nichita, la Primăria Iaşiului.

Întrebat de presă dacă PC trebuie să plece din USL, Fenechiu a răspuns: ”Nu trebuie. Pleacă”.

Crin Antonescu s-a disociat, însă, de atitudinea subalternului său din partid, refuzând să comenteze ”opera” lui Fenechiu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: