miercuri

27 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 mai, 2023

Belgia nu poate accesa fondurile ce i-au fost desemnat pentru planul de redresare și reziliență, din cauza lipsei progreselor în reformarea pensiilor, scrie Euractiv.

Uniunea Europeană a virat 770 de milioane de euro din cele 850 de milioane de euro reprezentând avansul, dar Belgia nu a reușit să depună încă prima cerere de plată, programată pentru decembrie, întrucât nu a finalizat prima fază a revizuirii sistemului de pensii și nici planul de îmbunătățire a sustenabilității financiare și sociale a sistemului de pensii. Întrucât discuțiile nu s-au finalizat în guvern, cererea a fost amânată în decembrie pe termen nelimitat.

În urmă cu câteva săptămâni, expedierea cererii de plată a fost din nou amânată, în special pentru că Belgia nu a reușit să finalizeze reforma pensiilor și „dosarul UBO”, un registru în care să fie înregistrați toți Beneficiarii Finali (Ultimate Beneficial Owners), deținătorii a cel puțin 25% din acțiunile unei companii sau alte entități juridice. Registrul UBO este o cerință a UE pentru combaterea fraudei și a spălării banilor.

(Citește și: „Coaliția se pregătește asiduu să nu facă reforma pensiilor speciale. România se pregătește să piardă tranșa din PNRR„)


Incapacitatea de a ajunge la un acord politic privind pensiile întârzie astfel finanțarea UE pentru Belgia, dar secretarul de stat Thomas Dermine declara că acest lucru „nu afectează în niciun fel progresul proiectelor”.

În luna octombrie a anului trecut, Belgia a îndeplinit 59 dintre etapele și țintele stabilite în planul său, care include 120 din 170 de etape și ținte care se bazează pe finanțarea UE, în timp ce 73 erau „pe drumul cel bun”.

Dintre cele 53 de jaloane și ținte programate a fi realizate în următoarele 12 luni, 15% au fost deja atinse, 64% sunt „pe drumul bun”, iar 20% au rămas în urmă.

****


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: