sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 februarie, 2022

Polonia, care deține în prezent președinția Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a anunțat duminică că va convoca o sesiune extraordinară a Consiliului Permanent al grupului privind Ucraina.

Ucraina, anunță Reuters, a cerut ca sesiunea să aibă loc luni, potrivit unei scrisori postate pe Twitter de Adam Halacinski (foto), reprezentantul permanent al Poloniei la OSCE.

Mediatorii internaționali au convocat și sâmbătă o întâlnire a reprezentanților ucraineni și ruși care viza deteriorarea situației din estul Ucrainei, dar tentativa a eșuat din cauză că delegația rusă nu s-a prezentat la discuții.


Întâlnirea a fost organizată de Grupul de contact trilateral pentru Ucraina, prezidat de ambasadorul Mikko Kinnunen, reprezentant al OSCE.

Inițiativa Poloniei apare în ziua în care ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a afirmat că a venit timpul ca Occidentul să implementeze măcar o parte din sancţiunile pe care le-a pregătit împotriva Rusiei.

 „Rusia trebuie oprită chiar acum, vedem cum se desfăşoară evenimentele… A venit timpul să se acţioneze. Spun oficial că există toate motivele pentru a implementa, acum, măcar o parte din sancţiunile pregătite împotriva Rusiei”, a afirmat șeful diplomației ucrainene.

Pe ”frontul” diplomatic: președintele Emmanuel Macron a discutat duminică cu Vladimir Putin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Convorbirea telefonică cu președintele Putin a durat o oră și 45 de minute. Președintele Republicii discută în prezent telefonic cu președintele Zelensky”, este în acest moment comunicatul emis Palatul Elysee. Lipsa unor detalii suplimentare arată că această convorbire nu va marca reluarea negocierilor diplomatice pe Ucraina.

După discuția cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron vorbește cu președintele Volodimir Zelenski.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: