luni

26 februarie, 2024

12 iunie, 2023

Polonia va face apel la Curtea de Justiţie a UE împotriva interdicţiei UE de vânzare a vehiculelor noi cu motoare pe combustie, măsură aplicabilă din 2035, a anunţat luni ministrul polonez al Mediului, Anna Moskwa.

Plângerea va fi înregistrată la CJUE în următoarele zile.

Planurile de reducere cu 100% a emisiilor de CO2 provenite de la noile camionete şi maşini până în 2035 fac parte dintr-un pachet mai amplu de combatere a schimbărilor climatice. Aşa-numitul pachet „Pregătiţi pentru 55” (Fit for 55) face parte, al rândul său, din Pactul Verde European (European Green Deal), prin care UE vrea să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, faţă de nivelul din 1990, şi să atingă neutralitatea climatică până în 2050.


Polonia a fost singura ţară care s-a opus în mod consecvent propunerii argumentând că nu ar exista o analiză adecvată a pieţei şi a consecinţelor sociale ale interdicţiei.

„Nu suntem de acord cu această reglementare şi cu alte documente din pachetul de combatere a schimbărilor climatice (Fit for 55) şi le vom contesta la Curtea Europeană de Justiţie, în următoarele zile. Sperăm că ni se vor alătura şi alte ţări”, a declarat Anna Moskwa, citată de Reuters, agenție preluată de Agerpres.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: