duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2022

Agenția cibernetică din Moscova a precizat că nivelul de ameninţare cu atacuri cibernetice în Rusia este „critic”, scrie Politico.

Grupuri de hackeri pro-ucraineni se organizează pentru a lovi Rusia cu atacuri cibernetice care vizează comanda, sistemele de control și infrastructura guvernamentală a Moscovei.

Ministerul ucrainean al Apărării a luat legătura joi experți în securitate cibernetică pentru a înființa echipe de hackeri care să apere infrastructura ucraineană și să lanseze atacuri cibernetice asupra forțelor invadatoare ale Rusiei, a declarat unul dintre experți pentru Reuters.


O postare distribuită pe forumurile hackerilor a cerut comunității de securitate cibernetică a țării să „se implice în apărarea cibernetică a țării noastre”.

Grupul global de hacktiviști Anonymous a declarat joi seară într-un tweet că este „oficial într-un război cibernetic împotriva guvernului rus” și a susținut că a distrus site-ul web al rețelei mass-media controlate de stat din Rusia, RT. Rusia RT susţine că a reușit să „respingă” atacul.

Un alt grup hacktivist din Belarus, care se opune regimului rus, numit partizanii cibernetici din Belarus, a declarat că a creat un „grup tactic al Belarusului” pentru a lucra cu hackeri voluntari pentru a ajuta armata Ucrainei să lupte în domeniul cibernetic.

„Facem apel la toată lumea să împărtășească aceste informații și să ne contacteze dacă vreun voluntar dorește să se alăture grupului nostru”, a spus purtătorul de cuvânt al grupului pe Twitter.


Partizanii cibernetici din Belarus au susținut în ianuarie că au criptat părți ale organizației Căilor Ferate din Belarus într-un efort de a încetini desfășurarea trupelor în Belarus, pe măsură ce tensiunile în jurul Ucrainei au crescut. Înainte de asta, a susținut că a spart infrastructura online a Ministerului de Interne din Minsk. Regimul din Belarus este aproape de guvernul Rusiei și l-a ajutat pe președintele Vladimir Putin să pună în aplicare invazia în Ucraina.

Nu este clar dacă hacktiviștii pro-ucraineni au reușit să perturbe infrastructura și comunicațiile rusești până acum.

Centrul Național de Răspuns și Coordonare a Incidentelor Informatice din Rusia a avertizat cu privire la atacurile cibernetice asupra infrastructurii ruse. Agenția a ridicat nivelul de amenințare la „critic”.

Mai multe site-uri web ale guvernului rus au fost inaccesibile pentru o parte a zilei de joi, inclusiv site-ul web al Ministerului Apărării, site-ul web al Kremlinului și site-ul web al Dumei parlamentare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: