miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 noiembrie, 2019

O persoană se află  în stare critică după ce poliția croată a deschis focul, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, asupra unui grup de imigranți care intenționa să traversesze frontiera spre Slovenia, au anunțat autoritățile din orașul Rijeka.

Incidentul a avut loc în nord-vestul țării, în apropierea orașului Rijeka, scrie The Independent.


Un doctor de la spitalul din această localitate a declarat că migrantl este în stare foarte grav, după ce a fost împușcat în zona toracelui și a stomacului. Viața acestuia este pusă în pericol de rănile suferite, consideră doctorii.

Davor Bozinovic, ministrul croat de Interne, a refuzat să ofere detalii despre numărul persoanelor din grup sau naționalitatea lor,, și nu a dorit să spună dacă imigranții erau înarmați.

Croația, aflată pe un traseu urmat de mulți imigranți din Orientul Mijlociu și Asia Centrală care încearcă să ajungă în state europene mai bogate, speră să fie acceptată curând în spațiul Schengen și face eforturi să convingă Bruxelles-ul că este capabilă să gestioneze eficient frontierele externe ale UE.

Bosnia a acuzat în mod repetat Croația că returnează imigranții chiar și atunci când aceștia sunt depistați la mare distanță de intrarea în țară, iar unii refugiați au acuzat forțele de ordine croate de brutalitate. Autoritățile de la Zagreb au negat aceste acuzații.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: