joi

11 aprilie, 2024

1 aprilie, 2022

Cereri de finanţare în valoare de 500 de milioane de euro din bugetul „Valului Renovării” au fost depuse, vineri, în prima oră de la lansarea proiectelor pentru eficientizare energetică şi securizare seismică, a anunţat Ministerul Dezvoltării.

”Valul Renovării” este componenta 5 a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), având un buget total de 2,2 miliarde de euro. Prin ”Valul Renovării” se urmărește îmbunătățirea fondului construit printr-o abordare integrată a eficienței energetice, a consolidării seismice, a reducerii riscului la incendiu și a tranziției către clădiri verzi și inteligente.

Investițiile din ”Valul Renovării” conțin 2 axe:

  • Schemă de granturi pentru eficiența energetică și reziliență în clădiri rezidențiale  multifamiliale
  • Schemă de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice

Potrivit unui comunicat al ministerului citat de Agerpres, în conformitate cu reglementările şi ghidurile solicitantului publicate, vineri, la ora 10,00, au fost lansate apelurile de proiecte pentru eficientizarea energetică, securizarea seismică şi în caz de incendiu a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice.

Cererile de finanţare pot fi depuse exclusiv online de către autorităţile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR.

Pagină dedicată pentru urmărirea în timp real a fondurilor disponibile

„În prima jumătate de oră, au fost înregistrate primele 100 de cereri de finanţare, iar, după o oră, valoarea cererilor depuse s-a ridicat la 500 de milioane de euro”, a precizat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, citat în comunicatul ministerului.

Numărul cererilor primite şi fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.


Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Ministerul Dezvoltării finanţează investiţii în eficientizarea energetică şi asigurarea siguranţei seismice a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum pentru o componentă din PNRR.

Joi a fost lansat și apelul de proiecte pentru producerea energiei din surse regenerabile, care are un buget de ajutoare de stat de 457,7 milioane de euro, în cadrul componentei energetice a Planului Național de Redresare și Reziliență girat de Ministeriul Energiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: