joi

25 aprilie, 2024

6 septembrie, 2021

Nici în a treia ședință a Birourilor Permanente nu s-a putut stabili, luni, un calendar al moțiunii de cenzură depuse vineri seara la Parlament de grupurile USR PLUS și AUR. Principalul motiv: reprezentanții PSD au modificat ordinea de zi, apoi au plecat de la ședință.

La reuniunea de luni, PSD a cerut ca înainte de discutarea problemei moțiunii să se discute și să se voteze solicitarea PNL de amînare a discuțiilor pentru 2 săptămâni, perioadă în care să se verifice autenticitatea semnăturilor pe moțiune.

PNL reclamă un fals în aceste liste. Având inițial cvorum de ședință, reuniunea a debutat cu luări de cuvânt pe marginea acuzațiilor formulate de PNL, desmințite vehement de USR și AUR.


În toiul acestor discuții, senatorul Lucian Romașcanu a anunțat că PNL și USR PLUS trebuie mai întâi să își rezolve această ”dispută internă”, în concluzie reprezentanții PSD părăsind ședința.

Ulterior, votul pe cererea PNL a fost favorabil (9 la 7) solicitării formulate de Daniel Fenechiu (minoritățile și Ludovic Orban abținându-se de la vot, pentru votând reprezentanții PNL și UDMR), dar președintele Camerei a constatat că propunerea nu a întrunit majoritatea necesară de 10 voturi (jumătate plus 1 din numărul celor prezenți: 18 parlamentari).

Ședința urmează să fie reprogramată, cu o posibilă stabilire a calendarului pe moțiune.

PNL susţine că mai multe semnături nu sunt prezentate în original, ci fotocopiate / scanate neîndeplinind cerinţa de semnătură olografă în original în dreptul numelu.


Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a declarat, luni, că toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură sunt „în regulă”, dar colegii săi care le-au trimis scanate „au semnat deja şi aşa cum vrea echipa dlui Cîţu, cu pixul pe hârtie”. El a precizat că, legal, „semnătura olografă rămâne chiar dacă e făcută pe un şerveţel sau pe un colţ de hârtie sau cu creta pe jos”, menţionând însă că vor fi completate listele de semnături.

”Un punct extrem de important este că în mod clar semnătura reprezintă un act de voință individual, singura persoană care poate să o conteste este cel care a semnat. Până acum nu a existat nicio solicitare din partea vreunui semnatar”, a spus, la rândul său, Ludovic Orban.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: