Platformele industriale cu risc major de explozie urmează a fi verificate
miercuri

20 octombrie, 2021

Toate platformele industriale cu risc major de explozie urmează a fi verificate – ministrul Mediului

7 iulie, 2021

tanczos barna ministru al mediului udmrToate platformele industriale cu risc major de explozie cu poluare sau pierderi de vieţi omeneşti vor fi verificate în perioada următoare, a anunţat miercuri Tanczos Barna (foto), ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Decizia a fost luată după explozia de la rafinăria Rompetrol, produsă vineri, și cea de la combinatul Azomureș.

„Am vorbit cu domnul ministru Bode pentru a face un control naţional pe toate platformele industriale unde există asemenea risc şi unde, împreună cu ISU, Garda de Mediu şi ISCIR, să verificăm toate instalaţiile care reprezintă sau pot reprezenta un risc major din punct de vedere al exploziei şi din punct de vedere al poluării mediului”, a declarat ministrul, la Parlament, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare.

În momentul de faţă, a explicat oficialul, se realizează o listă cu platformele ce ar trebui vizate de aceste controale.


„Sunt foarte multe platforme industriale, dar, din evenimentele din săptămâna aceasta, reiese clar că ele trebuie verificate foarte atent, minuţios, astfel încât să reducem la minim riscul de producere a acestor evenimente. Sunt de fapt trei platforme independente, trei cauze independente, cel mai important pentru noi este să reducem riscul de poluare, să vedem dacă sunt respectate normele tehnice şi normele privind securitatea personalului de pe platformă şi securitatea cetăţenilor care sunt în zona acelor platforme, prin reducerea riscului de poluare, şi cu siguranţă să vedem, împreună cu ISU şi ISCIR, dacă normele privind autorizarea acestor platforme au fost respectate, dacă s-au făcut reviziile cum trebuie şi dacă lucrurile sunt de calitate”, a spus Tanczos Barna.

În opinia acestuia, este nevoie de un control suplimentar.

„Aceste platforme au avut autorizaţii în regulă, au avut, cel puţin la prima vedere, au avut reviziile făcute şi în ciuda acestui lucru s-a produs acest eveniment. Tocmai de aceea cred că este nevoie de o verificare în plus”, a adăugat ministrul Mediului, citat de Agerpres.

O puternică explozie urmată de incendiu s-a produs marți noaptea la Combinatul Azomureș, un bărbat de aproximativ 50 de ani fiind rănit.


Vineri, o explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia, în urma evenimentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi cinci au fost răniţi, iar dintre aceştia patru au fost spitalizaţi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr