sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2017

FOTO: maps.google.com

Cele două piste de decolare-aterizare ale Aeroportului Otopeni, căile de rulare și bretelele de degajare rapidă, precum şi terenurile aferente platformelor de îmbarcare – debarcare, au fost evaluate la 61,3 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerului Transporturilor.

Necesitatea actului normativ este motivată de faptul că reevaluarea şi amortizarea activelor fixe corporale aflate în patrimoniul instituţiilor publice, cu modificările și completările ulterioare, activele fixe corporale se realizează cel putin odată la 3 ani.

Pe de altă parte, C.N. Aeroporturi București S.A. care deține Aeroportul Otopeni, se află pe lista de companii care incluse pe lista activelor care vor forma portofoliul Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), aflat în curs de legiferare.


Compania se află de mai bine de 10 ani și pe lista celor pe care Guvernul s-a angajat să le listeze la Bursa de valori București.

„Valoarea de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, rezultată în urma reevaluării la 31.12.2016, este de 61.376.253 lei”, spune documentul „de motivare” a proiectului de HG.

C.N. Aeroporturi București S.A. se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor și are în concesiune bunuri cuprinse în Inventarul bunurilor din domeniul public al statului, printre care și terenurile menționate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Terenurile respective nu sunt supuse cererilor de retrocedare, nu sunt grevare de sarcini şi nu fac obiectul unor litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată, potrivit documentului citat.


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: