7 aprilie, 2020

Simbolurile creşterii (taurul) şi scăderii (ursul) în faţa sediului vechi al Bursei din Frankfurt

Bursele europene s-au lăsat antrenate de valul de optimism al celor americane și al celui, mai prudent, al burselor asiatice, și au deschis sesiunea de tranzacții de marți cu mari creșteri ale indicilor care măsoară variația cotațiilor acțiunilor.

Optimismul este argumentat cu informațiile privind reducerea ratei infectării cu coronavirusul Covid-19, ca și cu cele privind angajamentele guvernelor și ale băncilor centrale ale lumii de a susține companiile.

Indicii europeni înregistrau creșteri între 3,25% ( FTSE 100, la Londra) și 4,52% (DAX, la Frankfurt), marţi înainte de prânz, după ce, la New York, indicele dow jones Industrial (DJIA) crescuse cu 7,73%, S&P 500 cu 7,03%, iar la Tokyo, indicele nikkei cu 2,01%.


Italia a raportat cea mai redusă rată a mortalității a cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni, iar ritmul acesteia din Spania s-a redus pentru a patra zi consecutiv.

Analiștii tehnici au remarcat și faptul pozitiv că nivelul maxim curent al indicelui german DAX, de 10.512 puncte este mult superior maximului anterior din 26 martie, de 10.001 puncte, fapt care ar putea semnala o eventuală tendință ascendentă mai durabilă.

Același lucru a fost semnalat și în cazul DJIA, maximul de luni de aproape 22.680 de puncte fiind superior maximului din 26 martie de 22.552.


Federal Reserve (Fed, banca centrală a SUA) a anunțat că va susține un nou program de creditare a firmelor mici, permițând băncilor să transfere contra cash aceste credite la Fed.

Programul este similar cu acordul pe care guvernul american îl are, încă din timpul crizei financiare din 2009, cu firmele ipotecare precum Fannie Mae și Freddie Mac, a căror aprobare pentru împrumuturi face băncile mai dispuse să crediteze, potrivit Reuters.

Indicii Bursei de Valori București (BVB) înregistrau creșteri de până la 4,59%, înainte de prânz, cu câștiguri de la 1,8% pentru acțiunile Transelectrica (TEL), până la 5,36% pentru acțiunile Băncii Transilvania (TLV) și 5,70% la OMV Petrom (SNP), acestea din urmă fiid stimulate și de așteptările privind reluarea creșterii cotațiilor la petrol.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: