marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 septembrie, 2021

coronavirus covid spitale sectii atiNumărul cazurilor zilnice de Covid-19 a explodat marți, când au fost raportate 2.033 de noi îmbolnăviri diagnosticate. Plafonul de 2.000 cazuri a fost atins ultima dată în aprilie anul acesta, iar autoritățile române estimau în mod optimist că el va fi depășit doar în vârful Valului 4 al pandemiei.

În spital sunt internaţi 101 copii infectaţi cu noul coronavirus, şase dintre ei fiind tratați în secții de Terapie Intensivă (ATI). 

Evoluțiile din ultima săptămână, în care au fost doborâte două praguri: de 1.500 și de 2.000 de cazuri, ceea ce va duce curând la impunerea unor restricții, mai ales în condițiile în care luni începe noul școlar.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 48 de decese, iar la Terapie Intensivă sunt 426 de pacienți, în creștere față de zilele precedente.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 3.527. Dintre acestea, 426 sunt internate la ATI.

Până marți, în România au fost confirmate 1.109.076 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, dintre care 1.059.637 de pacienți au fost declarați vindecați.

(Citiți și: „Valul 4 ante portas: la ce se așteaptă autoritățile și experții și ce măsuri pregătesc”)

Varianta Delta înregistrează o transmitere comunitară susținută, la nivel național – INSP

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat marți, în raportul săptămânal privind epidemiea Covid-19, transmiterea comunitară susținută a variantei Delta a coronavirusului. „În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.


„Menționăm încă o dată faptul că în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, atrage atenția INSP.

Până acum au fost depistate 807 infectări cu varianta Delta și 45 de decese.

Acoperirea vaccinală – 31% din populația eligibilă (peste 12 ani)

Acoperirea vaccinală anti-Covid este de circa 31% din populația eligibilă, adică peste 12 ani, a declarat, marţi, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

Şeful CNCAV a adăugat că în prezent sunt active 579 de centre de vaccinare, cu aproximativ 835 de fluxuri.

„În ceea ce priveşte bilanţul campaniei de vaccinare, în cadrul programului ‘Oraşul vaccinează satul’ au fost demarate activităţi de vaccinare în 2.788 de comune din cele 2.862 de comune de la nivel naţional. Au fost finalizate acţiunile de vaccinare în majoritatea acestor comune şi până la acest moment în mediul rural s-au administrat 2,59 milioane de doze de vaccin, fiind vaccinate 1,14 milioane de persoane cu schemă completă, prin toate modalităţile de vaccinare”, amai informat Valeriu Gheorghiţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

România este penultima în clasamentul UE al vaccinării, la doar jumătate din rata pe care și-a fixat-o pentru 1 septembrie – 35%, în loc de 70%, din populația adultă.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: