marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2016

DNA

UPDATE: Bogdan Păltineanu, managerul de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, a fost reținut pentru infracțiuni pe care le-aar fi comis când era pe funcția similară de Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan”.

El este acuzat de luare de mită, în formă continuată, pentru că ar fi luat 73.450 euro și 18.600 lei, în 5 tranșe, de la reprezentanții a două firme.


Banii au fost primiți într-un imobil ce-i aparținea sau în autoturismul personal și reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiții a unor contracte ale celor două firme (emitere comenzi, plată facturi).

UPDATE: Managerul Spitalului Bagdasar-Arseni, Bogdan Păltineanu, a fost adus la sediul central al DNA, unde va fi audiat în acest nou dosar de corupție ce se ocupă de ilegalități din domeniul medical.

Surse citate de Agerpres spun că perchezițiile de joi au avut loc la:

  • Institutul Clinic Fundeni, în biroul managerului — dr. Carmen Orban și în cel al Emiliei Grigore;
  • Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, în biroul managerului — conf. dr. Dan Nicolae Straja și biroul șefului de Serviciu Anatomie — Patologică — dr. Mădălina Gabriela Radu;
  • Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, în biroul managerului Bogdan Păltineanu
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, în biroul Elenei postolache — șef laborator și în birourile utilizate de Serviciul Achiziții.

***


Știrea inițială:

Corupția din sănătate a devenit prioritate la DNA: joi dimineața, anchetatorii au descins în patru dintre cele mai importante spitale din Capitală pentru a face percheziții într-un dosar de achiziții publice, iar la Constanța au fost arestați medicii care l-au  internat pe Nicușor Constantinescu pentru a-l salva de arestul preventiv.

Procurorii DNA fac percheziții, joi dimineața, în birourile managerilor și ale unor medici din patru importante spitale din București:

  • Institutul Clinic Fundeni
  • Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trerstioreanu”
  • Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”
  • Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”

Mai sunt în derulare percheziții la alte nouă adrese, domicilii ale unor persoane și sedii de firmă din București și județul Ilfov.

Acțiunile de joi dimineața au legătură cu fapte de corupție ce au avut loc din 2008, iar prejudiciul s-ar ridica, potrivit Realitatea Tv, la 2,6 milioane de euro.

Raluca Irinel Parepa – șefa Secției de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și Marius Țoringhibel – medic primar în aceeași secție, au fost puși sub control judiciar, pentru favorizarea făptuitorului, fiindcă l-au internat nelegal pe Nicușor Constantinescu.

Procurorii anticorupție îi acuză pe cei doi că l-au internat pe fostul președinte al CJ Constanța pentru a-l ajuta să execute măsura arestului preventiv în condiții mai blânde.

Diagnosticul la internare al acestuia nu necesita internarea în Spitalul Clinic Județean Constanța, susține DNA într-un comunicat.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

De asemenea, fiind în arest preventiv, politicianul trebuia internat într-una din unitățile medicale ale Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Celor doi medici cardiologi li se reproșează acum că acțiunea lor a avut ca efect sustragerea lui Nicușor Constantinescu de la executarea măsurii arestării preventive.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: