marți

20 februarie, 2024

17 martie, 2023

Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz au semnat joi, în prezența premierului Nicolae Ciucă, un angajament ferm pentru dezvoltarea gazoductului Tuzla-Podișor. Exploatarea gazelor de la Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep, mai așteaptă acum doar decizia finală de investiții a OMV, anunțată pentru această vară.

”Cu toții ne dorim ca acest proiect de o importanță strategică pentru România să avanseze, iar exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep să demareze cât mai curând posibil. Avem în vigoare legea offshore, un cadru favorabil investițiilor în energie, și pregătim, iată, dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor ce vor fi valorificate din Marea Neagră”, a declarat joi premierul Nicolae Ciucă.

Estimată la 500 de milioane de euro, această investiție va face posibil ca în nodul tehnologic de la Podișor să intre în sistemul național de transport gazele din Marea Neagră.


Transgaz a semnat deja un contract de execuție, însă lucrările vor fi demarate doar după luarea deciziei finale de investiție de către concesionarii de perimetre off-shore din Marea Neagră.

Noi investiții pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de transport energie

La ceremonia organizată la Palatul Victoria, premierul a precizat că se pregătesc și alte investiții pentru extinderea și modernizarea infrastructurii de transport a energiei.

”În perioada imediat următoare, vor fi puse în transparență proiectele finanțate prin Planul REPowerEU, cu o alocare disponibilă României de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Există toate premisele ca România să ajungă principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european. Am avut consultări cu investitori din acest domeniu – AE Solar, Rombat – și m-a bucurat intenția lor de a dezvolta proiecte importante în domeniul tehnologiilor de producere și stocare a energiei verzi.


Sunt în concordanță cu obiectivele Guvernului de a facilita accesul cât mai multor locuințe și instituții publice la energia curată produsă la un cost cât mai mic…

România are resursele, forța de muncă și potențialul să performeze în sectorul energetic. Și această este direcția susținută ferm de Guvern”, a spus Nicolae Ciucă.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: