marți

29 noiembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iulie, 2013

Guvernul adoptă miercuri hotărârea privind îndeplinirea condițiilor pentru privatizarea CFR Marfă, însă o va trimite apoi Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru aviz, dacă președintele Băsescu ”știe ceva”, a declarat ministrul interimar al Transporturilor, premierul Victor Ponta.

Astfel, hotărârea de guvern ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial după avizul CSAT.

”Astăzi aprobăm hotărârea de guvern cu CFR Marfă, că văd că nu poate să doarmă adversarul nostru politic. Sigur că-mi asum răspunderea, n-am fugit niciodată de răspundere. Aprobăm hotărârea de guvern, o trimitem la CSAT spre aviz, că dacă preşedintele ştie ceva ce noi nu ştim, nu trebuie să ne lase să greşim, trebuie să spună”, a declarat premierul, la începutul ședinței de Guvern.


„Evident, aşa cum a fost şi la momentul aprobării începerii demersurilor, mergem la CSAT, informăm. Dacă ştie preşedintele ceva ce noi nu ştim, dacă s-a uitat prin conturile firmelor, cred că în CSAT, într-un cadru legal, ne poate spune şi, sigur, mergem mai departe sau, dacă e ceva rău, ce noi nu ştim, sunt convins că nu ne va lăsa să perseverăm în greşeală”, a adăugat Victor Ponta, care este și vicepreședinte al CSAT.

El a acuzat presupuse motive politice pentru anumite anchete penale începute față de proprietarul Grup Feroviar Român, Gruia Stoica, cel care a fost selectat să cumpetre pachetul majoritar de acțiuni la CFR Marfă.

”Văd însă că orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal din 2004, 2006. Procedura de privatizare a fost tot timpul urmărită de partenerii noştri internaţionali. Eu sper să se finalizeze cu bine”, a susținut Victor Ponta.

Luni, președintele Traian Băsescu a declarat că îl va lăsa pe premierul Ponta în funcția de ministru interimar al Transporturilor, până pe 23 august, pentru ca acesta să-și asume responsabilitatea procesului de privatizare a CFR Marfă.


”Dată fiind conjunctura de la Transporturi, singura soluţie corectă este ca ministrul interimar al Transporturilor, care cunoaşte şi public a apreciat procesul de privatizare la CFR Marfă, să rămână în funcţie măcar până la semnarea contractului, a contractului de privatizare”, a afirmat Traian Băsescu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: