luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 septembrie, 2011

PDL îşi asumă în mod oficial proiectul de revizuire a Constituţiei promovat de preşedintele Traian Băsescu, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al democrat-liberalilor, Sever Voinescu, precizând că la nivelul Parlamentului se vor face toate demersurile pentru revigorarea activităţii comisiei speciale de modificare a legii fundamentale.

„În mod oficial, formal, PDL asumă proiectul de revizuire a Constituţiei transmis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. Concret, Partidul Democrat Liberal va solicita revigorarea comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României, o comisie constituită pe parcursul anului trecut pentru a lucra pe marginea unui proiect de revizuire a Constituţiei elaborat de un grup politic sau de partide politice din Parlament. (…) Suntem convinşi că România are nevoie de modificarea Constituţiei”, a declarat Voinescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL.

Potrivit acestuia, PDL nu urmăreşte „un joc politic” prin revigorarea comisiei de modificare a Constituţiei. „Prin urmare, vom fi concentraţi pe obţinerea a două treimi din voturile membrilor comisiei, sperând evident că asta se va traduce şi în două treimi din votul politic din fiecare din cele două Camere ale Parlamentului”, a adăugat Sever Voinescu.


El a precizat că, în cursul zilei de luni, PDL va redacta o invitaţie oficială celorlalte formaţiuni parlamentare pentru o rundă de discuţii premergătoare reluării activităţii comisiei. Întrebat dacă modificarea legilor electorale va fi abordată în procesul de modificare a Constituţiei, democrat-liberalul a declarat că sunt chestiuni care vor fi tratate separat


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: