sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iunie, 2020

Parlamentul a numit, marți, membri la Curtea de Conturi și în Consiliul Național pentru Combatere a Discriminării. La Curtea de Conturi merg Niculae Bădălău (foto) și Ilie Sârbu pe posturi de vicepreședinți. BOR nu a reușit să-și impună omul în CNCD.

Potrivit negocierilor politice anterioare, Ilie Sârbu a fost numit vicepreşedinte al Curţii de Conturi (cu 329 de voturi „pentru” și 20 împotrivă), iar Niculae Bădălău (PSD) vicepreşedinte al Autorităţii de audit (cu 294 de voturi „pentru” și 55 împotrivă).

Socrul lui Victor Ponta ocupă locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu, deputat PNL votat săptămâna trecută președinte ASF.
Victor Ponta, potrivit unor surse HotNews, a negociat cu PSD  susținerea lui Ilie Sârbu oferind la schimb sprijin în Parlament- voturi pentru trecerea inițiativelor PSD.


De partea cealaltă, Niculae Bădălău și-a pregătit din timp candidatura la Curtea de Conturi, modificând în urmă cu trei ani legea de organizare și funcționare a instituției.

În calitate de senator, Bădălău a introdus un amendament la articolul 47 din legea de funcţionare a Curţii de Conturi (94/1992) care prevedea criteriile pentru ocuparea posturilor de preşedinte sau vicepreşedinte: „studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite şi pregătire profesională temeinică”.

Bădălău a propus în amendamentul său o profesie la condiţiile de studii: „economice, juridice sau inginereşti”. Modificarea legii a fost adoptată de Parlament, iar el a reușit să candideze și să fie validat marți de către Legislativ pentru postul de vicepreședinte la Curtea de Conturi.

Au mai primit avizul parlamentarilor pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi: Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici, Dezso Csongor – Attila.


La CNCD au fost validați ca membri Adrian Diaconu, Horia Grama (ambii PSD), Asztalos Csaba (UDMR), Cristian Iura, Mariana Moț, Claudia Popa Sorina (toți PNL) și Cătălina Olteanu (USR).

PSD îl susține în continuare pe actualul președinte Asztalos Csaba, propus de UDMR.

Între cei validați la CNCD nu se regăsește Ionuț Mavrichi, propus de PMP la dorința BOR.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: