sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2022

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție care cere sancționarea politicienilor occidentali angajați în corporații rusești.

Potrivit Reuters, Parlamentul European a cerut ca fostul cancelar german Gerhard Schroeder să fie trecut pe lista neagră dacă nu demisionează din consiliul de administrație al Rosneft, într-o mișcare menită să-l descurajeze să accepte un loc de muncă de top la Gazprom (GAZP). MM).

Rezoluția, care o menționează în mod explicit și pe Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac în guvernul lui Sebastian Kurz, a fost susținut de cele mai mari patru grupuri politice din PE.


Criticii spun că Gerhard Schroeder, care în calitate de cancelar a sprijinit construirea mai multor gazoducte, a adâncit dependența energetică a Germaniei de Rusia, acum un stat-agresor.

Parlamentul European „observă că foști politicieni (..) au demisionat recent din funcțiile lor în firmele rusești și solicită ferm ca și alții, precum Karin Kneissl și Gerhard Schroeder, să facă același lucru”, se arată în document.

Documentul aprobat de PE nu este obligatoriu, dar reprezintă o presiune semnificativă asupra UE pentru a acționa împotriva europenilor văzuți ca fiind apropiați de Kremlin. Până acum, UE a fost de acord să înghețe activele a sute de oligarhi și oficiali legați de Kremlin, ca parte a măsurilor împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Parlamentul îndeamnă „să fie extinsă lista persoanelor vizate de sancțiunile UE cu membrii europeni ai consiliilor de administrație ale marilor companii ruse și la politicienii care continuă să primească bani din Rusia”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de politică externă al UE nu a comentat rezoluția Parlamentului, dar a subliniat că sancțiunile individuale au nevoie de dovezi și de sprijinul tuturor celor 27 de guverne.

Gerhard Schroeder este, de asemenea, președintele comitetului de acționari al companiei însărcinate cu construirea conductei Nord Stream 2, proiect acum abandonat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: