luni

17 ianuarie, 2022

Parlamentul a validat noi membri în comisiile de control SIE și SRI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2017

Camera Deputaților și Senatul, reunite în ședință comună, au aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel Gheorghe Căprar (PSD) și a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a Serviciului de Informații Externe.

Tot miercuri, plenul a aprobat numirea deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a Serviciului Român de Informații.

În cazul lui Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru și 15 voturi contra, la Dorin Valeriu Bădulescu — 337 voturi pentru, 21 voturi contra, iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obținut 349 voturi pentru și 12 voturi contra.


Dorel Căprar era vehiculat marți de presă ca posibil viitor ministru al Apărării în Guvernul Tudose, însă intrarea sa în Comisia de control SIE indică faptul că altcineva va fi titularul acestui portofoliu.

Cei trei parlamentari proaspăt numiți în cele 2 comisii au depus apoi jurământul.

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar și Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la șapte numărul de membri ai acestei comisii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.


Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaților a lui Manuel Costescu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr