luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2021

Reunit în principal pentru a fi citită moțiunea de cenzură, Camera Deputaților și Senatul au hotărât joi să înființeze o Comisie  de anchetă privind prețul energiei.

O solicitare în acest sens a fost depusă săptămâna trecută la Biroul Permanent al Camerei Deputaților de către grupul PSD. Inițial conducerea grupului PNL a decis să voteze împotriva acestei solicitări și să ceară audierea șefului ANRE pe aceeași temă.

Potrivit News.ro, vicepreședintele Camerei Florin Roman a transmis vineri seara deputaților PNL: ”Solicit sprijinul dumneavoastră şi al coaliţiei pentru a respinge această solicitare şi pentru a depune din partea grupului PNL o solicitare de comisie de anchetă pentru ANRE, care este condusă de un PSD-ist. Cu toţii ştim că autoritatea de reglementare nu doar reglementează, ci şi trebuie să facă o analiză prudenţială, ceea ce nu face. PNL va trebui să respingă solicitarea PSD şi să cerem anchetă pe ANRE”.


Joi dimineața însă, Florin Roman le-a transmis deputaţilor PNL un SMS în care îi îndemna să voteze pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă privind creşterea preţurilor la energie şi gaze.

Schimbarea de poziție apare în contextul crizei politice generate de ieşirea USR PLUS de la guvernare şi după ce PSD a susţinut, alături de liberalii din tabăra Cîţu, blocarea dezbaterii moţiunii de cenzură împotriva guvernului.

Plenul Camerei Deputaților urmează să decidă componența acestei comisii de anchetă și un program de funcționare.

Creșterea prețurilor la energie din ultima perioadă a generat apariția Legii consumatorului vulnerabil și perspectiva unei ordonanțe care să acorde unei părți a populației compensații pentru aceste creșteri.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Mai mult, confruntat cu perspectiva scumpirii accentuate a energie, în contextul unui proces de liberalizare administrat precar, premierul Florin Cîţu a promis joi că autoritățile vor interveni „fără milă” și a amenințat cu o ordonanță de urgență care să facă posibilă suspendarea licenței furnizorilor care „încarcă abuziv facturile cetăţenilor”.

Președintele Consiliului Concurenței anunța miercuri că va trebui ”să ne obișnuim cu prețurile mari din energie”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: